O nama

Profil kompanije

Okovje Multiauto Group sa svojim kompanijama u sastavu, lociranim u Sloveniji i Srbiji je lider u distribuciji  lučke i industrijske opreme za manipulaciju teretima na području jugoistočne Evrope. Imamo preko 20 godina iskustva u prodaji i servisiranju specijalnih vozila i opreme, kao i izradi projektnih rešenja. Naročito smo aktivni u sektorima lučkih i aerodromskih operacija, transporta, kao i metalske industrije,

Privredni rast, kako na globalnom nivou, tako i u jugoistočnoj Evropi rezultovao je naglim razvojem sektora logistike i svih vidova transporta ljudi i roba. Sve to je opredelilo Okovje Multiauto Group da se maksimalno uključi u oba sektora uz jasno definisan cilj. Postati tržišni lider, ne samo u distribuciji specijalne opreme i vozila, već i u projektovanju logističkih rešenja po principu „ključ u ruke”.

Pod principom „ključ u ruke“ podrazumevamo, kako izradu potpuno novih, tako i osavremenjivanje, odnosno unapređivanje postojećih logističkih rešenja. Krajnji cilj našeg rada je smanjenje operativnih troškova, povećanje efikasnosti, kao i podizanje poslovnih kapaciteta klijenata.

Naša poslovna grupacija danas, ekskluzivno u regionu jugoistočne Evrope, zastupa globalne proizvođače specijalnih vozila i opreme. Posebno izdvajamo TERBERG, OSHKOSH, ITALGRU, ZAGRO, MECLIFT, FTMH LIFTEC, SEACOM. Takođe ovlašćeni smo prodavci velikog broja proizvođača alata za dizalice, viljuškare i drugu opremu koju distribuiramo.

Strategija/Misija

Naše strateško opredeljenje jeste da izradimo i pustimo u rad klijentu optimalno transportno-logističko rešenje. Odnosno rešenje koje uzima u obzir primenu najsavremenije tehnologije prilagođene potrebama i specifičnostima klijenta. Kupac ima mogućnost da u okviru naše grupacije dobije kompletno rešenje i maksimalno optimizuje svoj vrednosni lanac. Proces počinje analizom stanja i potreba, nastavlja izradom idejnog rešenja i glavnog projekta. Potom na red dolazi izbor, nabavka i puštanje opreme u rad. Krug se zatvara obukom kadrova i kontinuiranom post-prodajnom podrškom.

Stalni članovi našeg projektnog tima jesu i evropski autoriteti u sektorima logistike i rudarstva. Takva sprega nam omogućava da ne budemo samo posmatrači najsavremenijih dostignuća. Već nam daje mogućnosti da ih kvalitetno i efikasno implementiramo i prilagodimo potrebama klijenta.

Ukoliko ste lučki ili aerodromski operator, ili je oblast vašeg poslovanja: teška industrija, rudarstvo, logistika, transport, distribucija,  Okovje Multiauto Group je mesto gde ćete biti u prilici naći odgovore na vaša pitanja odnosno logističke izazove.

Reference 

Najveća referenca naše grupacije, Okovje Multiauto, u regiji jugoistočne Evrope je luka Koper. U luci Kopar smo prisutni sa savremenim rešenjem, koje upošljava i 24/7 u praksi angažuje preko 110 jedinica specijalnih TERBERG traktorskih tegljača uparenih sa specijalnim prikolicama („roltrejlerima“ SEACOM i LIFTEC). Bez uvođenja TERBERG tegljača (umesto klasičnih tegljača kamiona sa standardnim prikolicama) u operativni rad u luci Koper, bilo bi nezamislivo i vremenski neizvodljivo obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Prisutni smo i u lukama u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Naši klijenti primarno dolaze iz redova inovativnih i liderskih regionalnih kompanija kao i iz redova najvećih svetskih kompanija.  Odnosno, vlasnika ili koncesionara luka, aerodroma, železara, rudnika, terminala, industrijskih postrojenja, skladišnih i distributivnih centara. Koji žele rešenja, tehnologiju i opremu iz našeg programa pored već razrađenih tačaka u svetu da razviju i primene u svom poslovanju i u regiji jugoistočne Evrope.