TERBERG Vodonik

Nakon dve godine zajedničkog razvoja, u oktobru 2020. godine Terberg je otpočeo testiranja na svom prvom konceptu traktorskog tegljača pogonjenog na vodonik. Ovaj tegljač, razvijan u saradnji sa zepp.solutions, je trenutno u upotrebi na United Waalhaven terminalima u Roterdamu. Biće korišćen u sklopu postojećeg sistema baziranog oko konvencionalnih dizel traktorskih tegljača tegleći iste terete, a istovreme i daljinski biti posmatran kako bi se prikupila što veća količina podataka. Traktorskim tegljačem sa vodoničnim gorivnim ćelijama, Terberg nastavlja da razvija svoju liniju traktorskih tegljača baziranih na multifunkcionalnoj platformi.

„Naš konačni cilj je da ponudimo odlične performanse u radu spojene sa vrlo povoljnim TCO.” izjavio je Rob van Hove, izvršni direktor Terberg Benschop-a. „Takođe želimo da pružimo podršku našim mušterijama, kako bi ostvarili svoje ciljeve vezane za ekološku održivost poslovanja. Fokus naše strategije je na pružanju fleksibilnosti mušterijama, kako bi oni bili u mogućnosti da se prilagode promenljivim prilikama na tržištu.”

Multifunkcionalna platforma koja pruža izvanrednu fleksibilnost

YT203-H2 vodonični traktorski tegljač je izgrađen na dokazanoj YT multifunkcionalnoj platformi, čime je garantovana ergonomičnost, udobnost i jaka otpornost čak i pri najzahtevnijim radnim uslovima.
Važno je napomenuti da je usled multifunkcionalne platforme, novi Terbergov vodonični tegljač zadržao lakoću održavanja koju poseduje i novi YT model predstavljen 2019. godine. Klijenti su u mogućnosti da pređu sa dizel motora sertifikovanih u skladu sa stage 5 standardom na električne motore 3. generacije, a kada bude bilo mogućnosti za to – i na vodonične gorivne ćelije. Nova YT serija je nastala kao spoj Terbergove težnje da doprinese CO2 neutralnosti u logističkoj industriji i posvećenosti odličnim performansama i dobrom TCO.